Kırıkkale’de 15 Temmuz Etkinliği

Kırıkkale’de 15 Temmuz Etkinliği

Kırıkkale’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği kapsamında yürüyüş düzenlendi.

A+ A-



Kırıkkale’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği kapsamında yürüyüş düzenlendi.


Kırıkkale Cumhuriyet ve Demokrasi meydanında başlayan etkinlik Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı gösteri yaptı. 


15 Temmuz darbe girişiminin 6'ncı yılında Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği anma programı nedeniyle Kırıkkaleliler, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşe Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da katıldı. 

Vali Tekbıyıkoğlu yaptığı konuşmada, "Hiçbir toprak, bu topraklar kadar vatan olmayı hak etmemiştir. Hiçbir millet, vatan sahibi olmayı milletimiz kadar hak etmemiştir. Milletimiz tarih boyunca büyük sınavlar vermiş, badireler atlatmış, büyük tehlikeleri geçirmiş, büyük fedakarlıklar yapmış ve sonunda da istiklaline elde etmiştir" dedi.



Belediye Başkanı Mehmet  Saygılı ise, "Bu Cumhuriyet Meydanı korkakların yeri değil, burası vatanını, milletini seven, bu uğurda ölmeyi seve seve göze alan yiğit hemşehrilerimin meydanı. Meydanlara ilk inen şehir Kırıkkale'dir. Tıpkı nüfusuna göre en fazla şehit veren il olduğu gibi" diye konuştu. 



Cumhuriyet Meydanında toplanan grup, meydana kurulan platformdan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dinledi. Etkinlik, Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisiyle sona erdi. 


Bu haber toplam 593 defa okunmuştur